Voluntariat

O comunitate puternică, pregătită să facă față unei lumi în continuă și accelerată schimbare, se întemeiază pe echilibrul dintre individualism și spiritul comunitar. Administrația locală gestionează și asigură infrastructura vitală pentru serviciile publice, însă o coeziunea autentică a comunității se realizează doar prin implicarea nemijlocită a cetățenilor. De aceea suntem convinși că e nevoie de proiecte care, pe de o parte, să mobilizeze locuitorii orașului, iar pe de altă parte să îndeplinească criteriile necesare pentru a putea fi finanțate de la bugetul local, național sau din fondurile europene. Există o mare diversitate de domenii în care persoanele interesate pot depune proiecte.

Aradul își pregătește candidatura la titlul de Capitală Verde Europeană, iar pe lângă investițiile și proiectele ce vor fi derulate de municipalitate în cadrul acestei candidaturi, este nevoie de implicarea cât mai largă a arădenilor.

De asemenea, odată cu dezvoltarea economică, Aradul trebuie să ofere un context social adecvat unui nou stil de viață, modern, în care sportul de masă și turismul local joacă un rol foarte important.

Nu trebuie să uităm că avem obligația morală de a-i ajuta pe cei pe care viața i-a pus la încercare. Avem certitudinea că semenii noștri pot depăși dificultățile pe care le întâmpină, fie ele medicale, financiare sau de altă natură, dacă eforturile autorităților sunt însoțite de implicarea voluntarilor.

Proiectele trebuie să se încadreze într-una dintre următoarele teme:

a) ecologie – mediu
b) educație – învățământ
c) sport turism
d) sănătate
e) umanitar
f) servicii sociale
g) civic