START

  • Autor: Ionel Bulbuc
  • Profesia: actor
  • Secțiune: Cultură - mari evenimente
  • Vezi CV
  • Vezi Proiect

Descrierea proiectului
Propunerea mea este de a iniţia un festival al studenţilor a tuturor facultăţilor de teatru din ţară, din ani terminali prin prezentarea spectacolelor de licenţă în faţa unui public avizat si a unui juriu de specialitate, format din directori de teatre, critici de teatru si nume consacrate ale scenei româneşti.
Subliniez faptul că un asemenea festival nu există la ora aceasta în ţară şi beneficiile provenite în urma faptului de a avea un proiect unic şi original sunt imense pentru agenda culturala a Aradului.
Obiectiv
Unul dintre obiectivele iniţierii acestui festival este asigurarea unor condiţii necesare pentru absolventii facultatilor de teatru astfel incat trcerea de la aspirant la profesionist sa fie avizata de profesionalismul unor oameni din bransa.
Un alt obiectiv este indisolubil legat de primul si anume creşterea vizibilităţii oraşului nostru pe harta culturală a ţării. Un festival cu această tematică, prin originalitatea şi unicitatea lui, ar atrage mari beneficii de imagine pentru municipiul Arad. Mesajul pe care comunitatea arădeană îl transmite printr-un astfel de proiect inovator, este unul cu un impact foarte puternic pe termen lung şi la nivel naţional.
Urmaresc conectarea publicului arădean cu cele mai noi tendinţe ale vieţii culturale şi cu personalităţi ale culturii româneşti, prin aceasta creându-se un suflu nou şi necesar în modul în care vedem arta şi cultura. Prezentarea concentrată a unor evenimente de teatru sub forma unui festival este, în acest moment, o formulă agreată de către public, fiindcă, în felul acesta, are certitudinea că participă la acţiuni culturale de valoare, cu grad de eveniment.