Festivalul Recordurilor Aradene

  • Autor: Adrian Negrau
  • Profesia: Economist
  • Secțiune: Cultură - mari evenimente
  • Vezi CV
  • Vezi Proiect

Procesul de conturare a identităţii culturale presupune crearea unui cadru în care culturi diferite se implică şi îşi promovează obiceiurile şi tradiţiile.

Şi apoi, cine poate promova cultura arădeană mai bine decât cei care o trăiesc zi de zi, decât cei care formează cultura arădeană, decât cei care se mândresc că sunt arădeni?

Consider că avem cu toţii responsabilitatea de a crea, promova şi creşte un eveniment al arădenilor, cu arădeni şi pentru arădeni. Un eveniment în care fiecare arădean să se poată regăsi, la care fiecare arădean să fie provocat, al cărui ecou să treacă de graniţele Aradului, dar şi de cele individuale ale fiecărui participant. Un eveniment care să faciliteze readucerea în conştiinţa colectivă a moştenirii culturale caracteristice fiecărei comunităţi cu care Aradul se identifică.

Sub sloganul „Depăşeşte-ţi Graniţele“ am conceput un proiect sustenabil, cu caracterul unui Festival-Concurs, care va promova potenţialul cultural al Aradului şi va poziţiona oraşul nostru în circuitul oraşelor gazdă pentru festivaluri „Must Attend“.

Evenimentul va creşte de la ediţie la ediţie, contribuind astfel semnificativ la dezvoltarea economiei locale pentru că un oraş activ şi cu renume constituie un punct de atracţie şi interes pentru investitori!

Totul sub numele de:

„FESTIVALUL RECORDURILOR ARĂDENE“