Cultură – mari evenimente

Cultura unui oraş important nu este un apendice al strategiei sale de dezvoltare. E un fapt bine cunoscut că investitorii aleg o anumită zonă şi în funcţie de facilităţile culturale pe care le oferă o comunitate, de teatrele, librăriile, spectacolele de care se pot bucura în timpul liber.

Mai mult, investiţiile în infrastructura culturală şi în programe culturale coerente pot aduce, în sine, un spor semnificativ la progresul economic al oraşului. Iar un oraş care mizează pe o strategie culturală pentru cetăţenii săi, mizează de fapt pe o resursă umană mai educată, mai competitivă şi mai ataşată valorilor unei comunităţi civilizate.

Aradul a urmat această strategie, alocând culturii pentru anul 2016 10% din bugetul local. Această alocare asigură condiția necesară pentru a atinge obiectivele mai sus amintite, însă este necesar ca fondurile alocate să fie cheltuite cu maximă responsabilitate și eficiență. Arădenii merită și au nevoie de evenimente culturale de anvergură, aşadar, dacă ai experienţă în managementul cultural, dacă ai un proiect care să contribuie decisiv la viaţa culturală arădeană, înscrie-ţi candidatura pentru unul dintre cele trei posturi de consilier local.